UITGESTELD: Boekvoorstelling Manu Keirse - Kinderen helpen bij verlies

Verdriet verdwijnt niet door er over te zwijgen. Hoe maak je verdriet en rouw bij kinderen bespreekbaar? Verdriet door een ernstige ziekte in de familie, door een echtscheiding, door een overlijden, een nieuwe school enz. Allemaal momenten waarbij het kind afscheid moet nemen van het bekende. 'Kinderen helpen bij verlies' helpt om als ouder attent te zijn voor de pijn van je kind.

Locatie

Schaarbeek 1030 Huart Hamoirlaan 136 Odisee, campus Schaarbeek

Rouwexpert Manu Keirse maakte met zijn basisboek Kinderen helpen bij verlies – waarvan intussen meer dan 25.000 exemplaren hun weg vonden naar de lezer – verdriet en rouw bij kinderen bespreekbaar. Als je denkt aan verlies, verdriet en rouw bij kinderen denk je misschien meteen aan het sterven van een dierbaar iemand. Dat is wat het begrip rouw oproept. Kinderen kunnen echter met vele soorten van verlies worden geconfronteerd: verdriet door een ernstige ziekte in de familie, door een echtscheiding in een nieuw-samengesteld gezin enz. In de volledige nieuwe editie van deze gids voor ouders en zorgverleners laat hij zien hoe je attent kunt zijn voor de pijn van je kind en waarom een open communicatie zo belangrijk is.

Programma:
- Verwelkoming door Tanja Nuelant, Studiegebieddirecteur Sociaal Agogisch Werk (Odisee) en gezinspolitiek secretaris Gezinsbond.
- Inleiding door Katrien Van Oost, Uitgeverij Lannoo.
- Lezing door Manu Keirse

Receptie & signeersessie

Praktisch

Doelgroep
Volwassenen (+18j)
Voor wie?
Iedereen
Prijs
Gratis

Heeft u nog vragen? Contacteer ons.

Zin om te helpen?

Sofie vertelt over de vrijwilligers van de Gezinsbond. Over hun talenten, hun activiteiten, hun plezier en hun gedrevenheid.

Meer activiteiten